Tájékoztatás 2023. július 1-jétől

Tájékoztatás:

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2023. július 01. naptól a MOL 35 éves időtartamra megkapta a hulladékkoncessziót. A hulladékgazdálkodási koncesszióért felelős cégének a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. lesz a neve.

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás átalakulásával kapcsolatban – többek között – változott a jogszabályi háttér is.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2023. július 01. naptól a Regio-Kom Nonprofit Kft. (5141 Jásztelek, Hrsz: 090/2) hulladéklerakóján a lakossági hulladékátvételi díjkedvezmény megszűnik.

Az átalakulásról bővebb információ a www.mohu.hu oldalon elérhető.

2023. július 1-jét követően a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. állítja ki a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybe vételéről a számlát.

Budapest közigazgatási határain kívül:

1.Banki átutalás esetén kérjük, a következő bankszámla adatokkal indítsd az utalást:

MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. OTP Bank 11794008-24030025

Az utalás közlemény rovatában továbbra is meg kell adni a számla sorszámát és azt az egyedi vevő (fizető) azonosítószámot, melyet az átutalni kívánt hulladékgazdálkodási közszolgáltatási számla 3. oldalán, a bal felső sarokban talál. A már megszokottak szerint az utalást segítő részletes tájékoztatás (a bankszámla és a közlemény rovatban feltüntetendő adatok pontos ismertetésével) továbbra is megtalálható lesz a számlákon.

2. Csoportos beszedési megbízás esetén további teendőd nincs.

Az NHKV Zrt., mint kedvezményezett javára csoportos beszedési megbízás teljesítésére adott felhatalmazást a 2023. július 1-jét követően a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény erejénél fogva a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt., mint kedvezményezett javára megadott felhatalmazásnak kell tekinteni.

3. Csekkes befizetés esetében a számla mellé már az új kedvezményezett
(MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.) nevére kiállított csekket fogjuk kiküldeni a számla mellékleteként.

4. Díjnet szolgáltatás/e-számla igénybevétele esetén, amennyiben fizetési módként
a banki átutalást választottad, kérjük módosítsa a kedvezményezett adatait a fenti, banki átutalás esetében leírtak szerint;

a csoportos beszedési megbízást választottad, vagy bankkártyás fizetéssel egyenlíted ki a számláidat a felületen, további teendőd nincs.

Author: sitam