A hulladék elhelyezésről

A hulladékok elhelyezéséről és hulladékudvarokról szóló rövid tájékoztatók a következők:

  

Tisztelt Hulladék tulajdonosok!

 

        A lakosok hulladékainak elhelyezésére vonatkozóan az alábbi lehetőségek adottak:

 

  • A kevert települési hulladék elszállítását a ház elől, a hulladék tároló edényzetben kihelyezve, annak heti rendszerességű ürítésével biztosítjuk a településeken meghirdetett napokon. Itt a fizetett mennyiség kerül elszállításra. (120, 240 liter stb.)

Amennyiben kevert települési hulladékból többlet mennyiséget akar valaki kihelyezni, akkor fekete logós zsákot lehet vásárolni és ez elszállításra kerül a heti ürítéskor. (Br.205 Ft/db. magánszemélyeknek) Jellemzően az önkormányzatok vásárolják és tovább adják a lakosoknak.

  • Szelektív hulladék szállítás: a zöld zsákban, vagy venyigébe (madzaggal) kötött kihelyezett zöld hulladék általában havi egy alkalommal kerül elszállításra az ingatlan elől. A mennyiség nincs korlátozva, a cserezsákból havi 4db-ot szoktunk adni, mely
  • A sárga zsák havi két alkalommal kerül elszállításra szintén az ingatlan elől. A mennyiség nincs korlátozva, a cserezsákból szállításonként 4db-ot tudunk adni, mely szintén
  • A szelektív hulladékokat továbbra is elhelyezhetik a településeken lévő szelektív szigeteken, melyek telítettségtől és kapacitástól függően kerülnek ürítésre.
  • A lakosok a szelektíven gyűjtött hulladékaikat, valamint a háztartásokban keletkező veszélyes hulladékokat is elhelyezhetik a Jászberényi, Jászárokszállási, Hevesi és Jászladányi hulladékudvarokon, az oda vonatkozó feltételek betartásával.
  • A lomtalanítás a településeken évi egy alakalommal ingyenes. A települések plusz szolgáltatást kérhetnek, a költségek megtérítése mellett. Itt szintén az ingatlanok elől történik az elszállítás, mennyiségi korlátozás nincs, csak a hulladékfajtára vonatkozóan vannak megkötések, melyeket a honlapon és a helyben szokásos módon közlünk.
  • A többlet hulladékaikat, vagy szelektív és veszélyes hulladékaikat szintén beszállíthatják a Jászteleki hulladéklerakóra, ugyanazon feltételekkel, mint a hulladékudvarra.

 

Mindezen szolgáltatásokért a lakosok jelenleg 3 430 Ft-ot fizetnek negyedévente!

 

Kérem kísérjék figyelemmel honlapunkon az esetlegesen fizetendő hulladékra vonatkozó érvényes ár listát, valamint a hulladék udvarokra vonatkozó részletes átvételi feltételeket.

 

Úgy gondolom, hogy a törvényt és környezetet tisztelő állampolgárok minden hulladékuk elhelyezésére, mindenkor megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb megoldást.

 

 

 

Tájékoztató a hulladékudvarok működéséről

 

Célunk, hogy megoldást találjunk a lakosságnál keletkező speciális hulladékok és azok veszélyes összetevőinek begyűjtésére, illetve hogy megszünjön az illegális hulladék-elhelyezés. Fontosnak tartjuk egy olyan fenntartható hulladékgazdálkodási rendszer kialakítását, amely segíti a lakosság környezettudatos gondolkodását és erősíti annak szemléletét.

 

Átadó lehet az adott hulladékudvarhoz tartozó település közigazgatási területén ingatlannal rendelkező természetes személy ill. annak családtagja, aki a hulladék átadásakor igazolja, hogy:

     – rendszeresen fizeti a hulladékszállítási díjat (befizetést igazoló csekk)

     – nincs fennálló tartozása a Közszolgáltatóval szemben

     – személyazonosságával és lakcímével igazolja az átadásra való jogosultságát (szem.igazolvány, lakcímkártya)

Egy beszállítás alkalmával kizárólag egy ingatlanhoz köthetően veszünk át hulladékot, azaz több jogosult ügyfél összevontan nem kezdeményezhet átadást. A Hulladékudvaron megfelelő informatikai struktúrával rendelkezünk, amely megkönnyíti a nyilvántartást, és ellenőrizni tudjuk bizonyos feltételek teljesülését.

 

A hulladékudvarban kizárólag a lakosságnál keletkező, az alábbi mennyiségű és típusú hulladékok adhatók át térítésmentesen ingatlanonként:

 

– Évente  1 m3, 1000 kg zöldhulladék (növényi eredetű kerti hulladék, falevél, nyesedék, darabolt gallyak zsákos vagy  max. 1 m hosszúságú kötegelt formában)    

– Évente 1 m3, 1000 kg építési jellegű inert hulladék (beton, tégla, cserép; veszélyes összetevőt nem tartalmazhat)

– Évente 1000 kg lomhulladék ( nagydarabos hulladék, bútor, textília…stb)

– Évente 4 db személygépjármű gumiabroncs és 2 db motor vagy kerékpár gumiabroncs

– Évente 200 kg elektronikai hulladék (tv,telefon, egyéb háztartási és számítástechnikai eszközök)

– Évente 100 kg veszélyes hulladék nem kiömölhető vagy szivárgó csomagolásban (festékek, ragasztók, tinták,  oldószerek, mosószerek, elemek és akkumulátorok, növényvédőszerek, motor-hajtómű-kenőolaj)

– Évente 50 kg használt étolaj nem kiömölhető vagy szivárgó csomagolásban

 

Ezt meghaladó mennyiségi átvételre, illetve közületi ügyfelek részére térítés ellenében sincs lehetőség!

 

Mennyiségi korlát nélkül átadható: háztartásban keletkezett szelektíven gyűjthető hulladékok

papír: újság-, hullám-, csomagoló-, kartonpapír

műanyag: PET palack, italos dobozok, egyéb műanyag flakonok kimosott állapotban, tiszta fóliák

fém: sörös-, üdítős, konzerves fémdobozok kimosott állapotban

üveg: italos, befőttes, öblös és egyéb üvegpalackok kimosott állapotban (síküveg és szélvédő nem)

 

Tegyünk együtt a tisztább környezetért!

 

Print Friendly, PDF & Email